Deputatul Andrei Miftode și Senatorul Irineu Darău își prezintă cabinetele parlamentare, echipa și raportul de activitate pentru primele 100 de zile

By 09/04/2021Articole
conferință parlamentari Brașov

Ultima actualizare: 21/04/2021

Andrei Miftode și Irineu Darău sunt parlamentari USR PLUS Brașov la primul mandat. Andrei Miftode face parte din Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților, iar Irineu Darău este secretar în Comisia pentru învățământ, tineret și sport, precum și membru în Comisia pentru muncă, familie și protecție socială din Senat.

Cei doi parlamentari sunt convinși că educația este cheia dezvoltării României și că oamenii educați pot lua decizii mai bune, pot găsi soluții la problemele din viața lor și pot contribui la societatea în care trăim cu toții.

Tocmai de aceea, au început mandatul cu propria lor educație. Pe de o parte, au învățat procedură și tehnică legislativă, pentru a putea genera legi cât mai corecte. Pe de altă parte, au mers la firul ierbii, pentru a cunoaște problemele reale ale sistemului educațional din Brașov. Au inițiat peste 20 de întâlniri de lucru cu directori de școli din Brașov, Victoria, Făgăraș, Codlea, Râșnov, Rupea, Bunești, Măieruș, Ucea, Săcele sau Bod, unde au discutat despre problemele locale și despre teme esențiale precum: abandonul școlar, transportul elevilor, adecvarea finanțării, necesitatea unor programe de tip Școală după Școală și masă caldă în școli.

Din punct de vedere legislativ, primele 100 de zile ale mandatului au fost dedicate curățeniei printre inițiativele mai vechi și corectării unor nedreptăți care ne deranjează de mult timp.

În același timp, au construit cabinete parlamentare performante, care să asigure buna reprezentare a cetățenilor și să genereze legi cu impact real în viața oamenilor.

Nevoia de a gândi altfel

Pentru că o lege trebuie să treacă prin ambele camere ale parlamentului, de multe ori analiza acesteia este realizată separat, atât de consilierii parlamentarilor care lucrează în Camera Deputaților, cât și de cei care lucrează în Senat, urmând procesele formale deja existente în Parlament.

Andrei Miftode și Irineu Darău propun o altă viziune: oamenii trebuie să lucreze eficient, orientat pe obiective. Astfel că au format o echipă de oameni specializați în domenii diferite și complementare, care să nu fie toți specialiști în toate – ci să lucreze împreună, evitând dublarea activităților lor.

Pornind de la această viziune, au format o echipă reunită a celor două cabinete, compusă din specialiști în Educație, Procedură Legislativă, Comunicare, Management de procese și, bineînțeles, un reprezentant local care stă de vorbă cu brașovenii în stradă de ani de zile despre problemele lor – Cristina Paicu.

Prioritățile echipei

Echipa formată va avea două priorități:

  1. Asigurarea activității curente a cabinetelor – analiză temeinică de legi propuse spre vot sau avizare, comunicarea activității către brașoveni și asigurarea relației deschise cu cetățenii județului Brașov.
  2. Generarea de proiecte de lege în domeniul educației și nu numai, inițiative care să fie bine documentate și aplicabile.

Transparență și deschidere față de brașoveni

Brașovenii sunt invitați să afle mai multe despre echipă, cine sunt membrii ei și la ce au lucrat în primele 100 de zile de mandat alături de cei doi parlamentari, pe paginile: andreimiftode.ro și irineudarau.ro. CV-urile lor și profilele de pe rețelele sociale sunt publice la aceleași adrese.

Totodată, cei doi parlamentari doresc să mențină dialogul direct cu cetățenii, în condiții de siguranță. Din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID19 din ultima vreme, audiențele se vor ține exclusiv online, în următoarea perioadă. Brașovenii pot comunica probleme, transmite sugestii sau solicita programări pentru audiențe la secțiunea „Contact” din paginile www.irineudarau.ro și www.andreimiftode.ro.

Conferinţa de presă poate fi urmărită aici:

https://www.facebook.com/USRBrasov/videos/735059250494997/

Leave a Reply