Daniel Bucur – pentru Consiliul Judeţean Braşov

44 de ani, tată, inginer silvic specializat în exploatări forestiere

FB https://www.facebook.com/Daniel-Mircea-Bucur-109418227514369/

 

Sunt căsătorit și am un băiat de 13 ani. Am absolvit facultatea și masterul de Silvicultură și Exploatări Forestiere la Universitatea Transilvania. Am început să lucrez ca inginer silvic în 2001. Am contribuit la fundamentarea Parcului Național Defileul Jiului și, de la înființarea acestuia în 2006, am condus pentru 7 ani administrația acestei arii protejate, ca director. Din această poziție, am contribuit la scrierea unor cereri de finanțare care au dus la atragerea de fonduri europene pentru realizarea planului de management și a unui centru de vizitare turistică pentru parcul național.

Am fondat în 2005 Asociația Golife, prin intermediul căreia am derulat un proiect de educație și conștientizare asupra Parcului Național Defileul Jiului. Totodată, m-am implicat în organizarea a două ediții ale unui concurs de ciclism montan în Defileul Jiului.

În prezent, sunt manager de proiect într-o fundație românească ce are ca obiectiv conservarea patrimoniului natural și sprijinul comunităților din Munții Făgăraș, principalul meu aport fiind coordonarea proiectelor cu finanțări europene și alte granturi.

Sunt un bun organizator, îmi place să ascult și să mă informez, mă adaptez cu ușurință situațiilor noi, sunt o fire deschisă, empatică și tolerantă. Nu fur.

Mi se pare că în 30 de ani nu s-au întâmplat foarte multe. Infrastructura încă se târăște, Sănătatea e bolnavă, Agricultura se usucă, Natura suferă, iar Educația a rămas repetentă. Nu poți să ai un viitor bun într-o țară care promovează incompetența și își pierde valorile. 

În 2016, am intrat în USR cu gândul de a schimba modul cum s-a făcut politică până atunci și de a contribui la îmbunătățirea vieții oamenilor. Am participat la numeroase mitinguri de susținere a justiției și împotriva corupției, la acțiunile USR de strângere de semnături, printre care și cele pentru inițiativa Fără Penali în Funcții Publice.

În Consiliul Judeţean, vreau în primul rînd să îmi folosesc pregătirea și experiența profesională pentru a contribui la creșterea suprafeței de păduri a județului nostru. 

O altă prioritate va fi identificarea soluțiilor pentru problemele de infrastructură, pentru a avea asfalt, apă și canalizare în toate localitățile din județ, unități sanitare noi (spitale), artere feroviare și rutiere de mare viteză spre localitățile din județele învecinate, care ar asigura conectivitatea socială și economică a județului.

De asemenea, alături de colegii mei, voi căuta soluții pentru îmbunătățire accesului la educație pentru toți copiii.

Leave a Reply