Votezi? Contezi!

By 29/02/2020Articole

Cum să îți faci viză de flotant, ca student, în 3 pași simpli?

USR Tineret Brașov a început o campanie de informare în rândul studenților despre cum să faci rost de viză de flotant pentru a putea participa la cele două alegeri super importante din acest an, locale și parlamentare.

Ce este viza de flotant?

Viza de flotant este sticker-ul care se lipește pe spatele buletinului pentru a dovedi că locuiești în altă zonă decât cea în care te-ai născut.

Ea este OBLIGATORIE pentru a putea vota în Brașov.

Iată cât e de simplu tot procesul de a o obține:

  1. Pregătești documentele

Buletin; Carnet de student; Copie contract de închiriere a camerei de cămin; Cerere tip cu semnătură și ștampilă de la administrația de căminului;

Notă – Dacă stai în chirie, atunci trebuie să vii cu proprietarul și să aveți buletinele la voi.

  1. Faci programare la Evidența Populației

https://extranet.brasovcity.ro/EvidentaPersoanelor/Programare.aspx

Dacă ai întrebări, poți să îi suni la 0268 414 460.

  1. Mergi la Evidența Populației cu actele și în câteva zile vei avea viza de flotant

Uite ce spune Senatorul Allen Coliban – Candidatul USR la Primăria Brașov:

“Brașovul are nevoie de viață studențească, tinerii dau energie și ritm orașului. Și totuși, ei sunt prea puțin ascultați de către aleșii Brașovului. Pentru a putea fi parte activă în luarea deciziilor, este important ca fiecare student să poată vota primarul care-l reprezintă. Pentru asta ai nevoie de viza de flotant.

Pe vremea studenției mele, când stăteam la cămin, viza de flotant era obligatorie și cădea în sarcina administrației. Acum este nevoie ca tu să faci câțiva pași simpli. La final, vei putea vota primarul, vei putea vota unde se duc banii comunității, vei putea propune proiecte de bugetare participativă.

E simplu: votezi, contezi!”

Dacă mai ai nelămuriri, USR Tineret și Generația PLUS îți vor răspunde după ce completezi formularul: http://bit.ly/VIZABV.

Leave a Reply