Concluzii – Dezbatere publică – Bugetarea Participativă

By 05/02/2020Articole

Vinerea trecută (31 Ianuarie 2020) în sala de conferințe Europa III a hotelului Aro Palace, a avut loc dezbaterea publică despre Bugetare Participativă organizată de USR Brașov, un nou pas în procesul de implementare a acestui proces început de către USR și Tudor Benga în urmă cu trei ani.

Dezbaterea a avut un format și o agendă gândite astfel încât un subiect care pare destul de abstract să fie prezentat cât mai prietenos publicului larg, iar cei care au idei de îmbunătățire a calității vieții lor și de dezvoltare a comunității să plece de la dezbatere dorind să aplice cu proiecte în procesul de Bugetare Participativă.

Invitații noștri au fost Tudor Benga care a și moderat evenimentul, Allen Coliban, Laura Panait și Nelu Corbu și Primăria Brașov reprezentată de Bogdan Micu. A fost prezentat un clip video despre ce înseamnă Bugetarea Participativă în SUA, istoria acestui mecanism și implementarea lui în Mun. Cluj-Napoca. De asemenea au avut scurte intervenții membrele societății civile Mihaela Cârstea – Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov și Kristina Creoșteanu, Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității. Dezbaterea a continuat cu o sesiune de Q&A, o sesiune pitching de proiecte și a fost încheiată de concluzii și un feedback trimis Primăriei cu privire la proces.

Suntem bucuroși că există deschidere pentru dezbateri în rândul brașovenilor și că evenimentul nostru a suscitat atâta interes, la eveniment fiind prezenți aproximativ 100 de cetățeni. Încurajăm dialogul în societate și dorim ca acestor evenimente să le crească frecvența în comunitățile brașovene, care sunt adevăratele incubatoare de idei pentru creșterea calității vieții în orașul nostru. Nu uitați să depuneți un proiect pentru Brașov până în 16 februarie!

 

Leave a Reply