Codrut Bucur – pentru Consiliul Judeţean Braşov

44 de ani, tată, activist, antreprenor

FB https://www.facebook.com/Codrut-Bucur-110804333991845/

 

Sunt căsătorit şi am doi copii, o fată şi un băiat de 9, respectiv 6 ani. M-am născut în Sfântu Gheorghe (Covasna) din mamă româncă și tată maghiaro-german, iar în Braşov sunt de la vârsta de 14 ani. Am absolvit Liceul de Informatică și Facultatea de Management tot la Brașov. Lucrez de la 19 ani, în cea mai mare parte a carierei în vânzări și management, în cele mai diverse domenii: publicitate, FMCG, telecom, automotive, retail sau farma. 

M-am implicat activ în protestele din Brașov, cu precădere în cele din ianuarie-martie 2017. Am intrat în primul nucleu de organizare, înainte de emiterea OUG 13, apoi am participat la majoritatea “serilor de gheață”. 

Imediat după aceea am înființat, alături de alți câțiva participanți la proteste, grupul Reactiv Brașov, prin care am ținut legătura cu grupurile relevante din București și țară pe tema organizării de proteste. Alături de acest grup, am ințiat campania “Fără Lacăte pe curtea şcolii”, ce are ca principal scop deschiderea terenurilor de sport din școli pentru public, dar care are și un obiectiv mai larg și mult mai relevant: acela de a demonstra cetățenilor brașoveni și nu numai că au puterea să schimbe ceva chiar și atunci când politicienii nu au interesul să o facă.

Mă consider român transilvănean şi sunt ataşat de valorile multi-entince şi de specificul socio-cultural al zonei noastre. Vreau să reprezint Brașovul multicultural, în care am crescut și trăit, fiind un exemplu viu că multiculturalismul poate funcționa, că românii, maghiarii, sașii, romii, evreii, s-au înțeles aici, pe același pământ, și au construit un oraș minunat. 

Sunt conștient că politica se face față în față cu electoratul și numai așa vom putea să devenim o forță importantă care să contribuie activ la dezvoltarea Brașovului pentru toți. Sunt dispus să îmi asum această luptă cu toate consecințele ce decurg din ea, iar în același timp sunt într-un proces continuu de învățare și perfecționare în arealul reprezentării politice, ceea ce mă motivează și mai mult.

În Consiliul Judeţean, voi face tot ce ţine de mine pentru ca Brașovul sa fie conectat la Europa prin autostradă, prin construcția secțiunii Brașov – Sibiu, prin aeroport, dar și prin linie feroviară de mare viteză, la care trebuie adăugat un terminal intermodal de mare capacitate.

Împreună cu ceilalţi consilieri USR PLUS, voi sprijini fiecare primărie de comuna astfel încât toate școlile din mediul rural să aibă apă caldă curentă, terenuri de sport decente și programe de after-school pentru prevenirea abandonului școlar.

 

Îmi propun să înființăm cel puțin două parcuri industriale în nordul și vestul județului, unde micii antreprenori să își poată dezvolta afacerile și să creăm astfel locuri de munca mai aproape de locuințele oamenilor.

Leave a Reply