”Cele două Românii” nu există. Există una singură, și trebuie să avem grijă de ea

S-a vorbit mult în ultimii ani despre  cele două Românii. ”Ceilalți” votează prost. ”Ceilalți” ruinează țara prin votul lor. ”Ceilalți” nu au responsabilitate civică, nu pricep politica, nu sunt interesați de binele comun.

Orice echipă ai întreba, va da vina pe ”ceilalți”. Pe cei care votează altfel. Cu alte cuvinte, partidele încearcă să ne facă să credem că adevărata competiție trebuie să se dea între cetățeni. Și atunci, cine mai are timp să tragă la răspundere parlamentarii, când are o datorie morală să își tragă la răspundere vecinul, pentru votul lui lipsit de responsabilitate?

Uniunea Salvați România are alt mesaj pentru voi. Din 1918 încoace, România este una singură. Asta au câștigat străbunicii pentru noi – o singură țară, unită sub un singur steag și sub un singur scop. Acela de a avea o viață cât mai bună posibil, o țară care să se dezvolte pentru binele comun și în care toți cetățenii să fie protejați de abuzuri de orice fel.

Vă mulțumim că v-ați exercitat dreptul constituțional la vot !

ÎI apreciem pe toți cei care au votat în 11 decembrie pentru Uniunea Salvați România. Vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o. Regretăm că, deși avem planuri frumoase pentru România, nu am reușit să îi convingem pe cei care au votat alte partide. A fost responsabilitatea noastră să îi convingem, însă înțelegem că fiecare cetățean are o altă viziune politică și alte priorități. Ne pare rău  că prezența la vot a fost de doar 40 de procente. Nu ne putem asuma vreo vină pentru cinismul celor care au fost dezamăgiți de politicienii care au guvernat țara până acum. Cei care nu au votat, nu au făcut-o pentru că în trecut votul lor nu a reușit să schimbe, din păcate, România. Am înțeles însă și din acest lucru mesajul vostru – aveți nevoie de cineva care să vă redea încrederea în procesul politic.

Toți acești cetățeni, indiferent pe cine au votat, fac parte dintr-o singură Românie și toți își doresc același lucru – o țară civilizată, în care drepturile să le fie respectate.

Politica ”dezbină și condu” nu ar trebui să existe !

Ne îngrijorează faptul că se trasează o linie artificială între cele două categorii de votanți. Tinerii și bătrânii sunt încurajați să dea vina unii pe alții pentru situația în care se află astăzi societatea românească. Diaspora este învinovățită pentru că…și-a exercitat dreptul la vot?!  Se ridicau acum doi ani probleme halucinante cum că cei plecați din țară ar trebui privați de dreptul de a vota!

Această împărțire în două a României nu s-a făcut degeaba. Sloganul de campanie al PSD-ului ar putea să fie foarte bine ”Dezbină și condu”, dacă am aplica o măsură de onestitate.

Noi vrem să unim cele două Românii. Votul s-a încheiat și respectăm voința poporului. Acum trebuie să ne concentrăm pe rezolvarea problemelor din politica românească. Beneficiarii politicii de acum înainte trebuie să fie TOȚI românii. Și cei care au votat pentru USR și cei care au fost mobilizați de alte partide.

Putem să promitem un lucru foarte important. Pentru noi, cei care nu ne-au votat nu sunt ”ceilalți”. Sunt cetățeni pe care avem obligația morală și legală de a-i reprezenta. Știm că și ei își doresc același lucru pe care și-l doresc cei care ne-au dat un vot de încredere. Vor o viață mai bună. Vom face tot ceea ce ține de noi în sensul acesta.

Leave a Reply