38.000 de semnături #FărăPenali au fost depuse la Parlament din partea braşovenilor

By 21/09/2018Articole, Noutați

USR a depus la Parlament 781.000 de semnături pentru inițiativa Fără Penali în funcții publice, aparțînând cetățenilor din toate județele țării, dar și de la români din străinătate. Dintre acestea, 38.000 de semnături sunt ale brașovenilor care susțin această inițiativa și cărora le mulțumim!

Inițiativa Fără Penali a reușit să strângă peste 20.000 de semnături în 23 de județe, dar din păcate semnăturile din municipiul Arad nu au fost eliberate de primărie în timp util pentru a fi depuse la Parlament. Deși Biroul Executiv al PNL a decis să sprijine în Parlament inițiativa cetățenească Fără Penali, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a depășit termenul de validare. Precizăm că 15.500 de semnături au fost depuse la Primăria Arad pe dată de 24 august, iar termenul de validare a expirat pe 14 septembrie, moment în care USR Arad a notificat primăria.

Totodată, USR va acționa în instanță primăria Constanța, în urma anulării a 6.000 de semnături pentru inițiativa civică Fără Penali în funcții publice, dintr-un total de 19.000, fără nicio explicație. Astfel, primăria municipiului Constanța le fură cetățenilor dreptul de a solicita o țară fără condamnați penal.

Atât eu cât și colegii din USR avem responsabilitatea de a duce vocea fiecărui cetățean exprimată printr-o semnătură la Parlament. Toți cei un milion de oameni au semnat pentru o Românie mai decentă, guvernată mai atent și cu politicieni care să lucreze în interesul lor. Noi vom duce demersul până la capăt, până vom declanșa referendumul astfel încât textul propus de inițiativa cetățenească Fără Penali în funcții publice să apară în Constituție”, transmite președintele USR Dan Barna.

Obiectivul USR este declanșarea referendumului Fără Penali în funcții publice. USR are responsabilitatea de a lupta pentru ca vocea celor un milion de oameni au semnat să ajungă în Constituția României.

Inițiativa Fără Penali în funcții publice propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut: “Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.

 

Leave a Reply